LüKS ARAçLA ILGILI CUMHURBAşKANLığı'NDAN AçıKLAMA VAR

Trafikte lüks bir aracın önünde "Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi görevli" kartının yer aldığının görüntülenmesi ve konuyla ilgili haberlerin yayılması üzerine İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada aracın bakanlığa ait olmadığı, kimlik kartının sahte olduğu ve yasal işlem başlatıldığı belirtilirken kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında ihtiyaç fazlası araçların Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bildirildiği bilgisi verildi.

"BAKANLIK ÇALIŞANI OLMAYAN KİŞİLERE KART VERİLMİYOR"

Kamuda tasarrufun konuşulduğu günlerde lüks bir aracın trafikte ön camındaki "Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi görevli" yazılı bir kartla görüntülenmesi tartışmalara neden olurken konuyla ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yalanlama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Gençlik ve Spor Bakanlığının kartının kullanıldığı lüks otomobil yolda görüldü" iddiası doğru değildir.

İddiada adı geçen federasyonun ve aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Haberde yer alan araç kimlik kartının sahte olduğu tespit edilmiş olup konuyla ilgili yasal işlem başlatılmıştır.

Ayrıca Bakanlık çalışanı olmayan kişilere herhangi bir kimlik kartı ya da araç kartı verilmesi söz konusu değildir.

"Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"nin açıklanmasının ardından, ekonomik ömrünü tamamlamış araçlar tasfiye edilirken, ihtiyaç fazlası araçlar ise tasfiye edilmek ya da ihtiyacı olan kurumlara devredilmek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığına bildirilmektedir."

.

2024-05-22T19:32:27Z dg43tfdfdgfd