INEOS, ELEKTRIKLI SUV'SI FUSILIER'I ERTELEDIğINI AçıKLADı

Ertelemenin arkasında EV'lere olan talebin azalması bulunuyor.

Çılgın bir proje olarak hayata geçen Ineos markası, Grenadier isimli ilk modelin ardından gözlerini elektrikli segmente de dikmişti. Daha önce konsept haliyle gördüğümüz Fusilier isimli SUV, Ineos'un bu segmentteki ilk adımı olacaktı. Fakat EV'lere olan talebin azalması, markayı ufak bir erteleme kararına itmiş görünüyor.

Ineos, ikinci modelini 2027 yılında piyasaya sürmeyi hedefliyordu. Fakat yeni açıklamaya göre model ikinci bir açıklamaya kadar ertelenmiş durumda. Şimdilik bu elektrikli SUV'nin satışa ne zaman sunulacağı belli değil. Lakin daha önemli detaylar mevcut.

Ineos Group CEO'su Jim Ratcliffe, Fusilier'in sadece elektrikli olarak satışa sunulmayacağının ipuçlarını vermişti. Modelin, menzil uzatmaya yardımcı olacak ve küçük bir içten yanmalı motor kullanacak bir versiyonu da bulunacaktı.

Fakat Avrupa Birliği'nin 2035 itibariyle menzil uzatıcı hibrit modellerin önünü kapatacağını biliyoruz.

Bunu da oku

Bu kez gelen resmi açıklamada bu konuya değinilmiş. Ineos sözcüsünün resmi açıklaması şu şekilde:

"Ineos Fusilier'i ertelemememizin iki ana sebebi var. Bunlardan ilki, elektrikli otomobillere olan talebin düşüşü. İkincisi ise gelen vergilendirmeler ve yeni kurallar. Karar verici isimlerin daha uzun vadeli açıklamalar yapmasını bekliyoruz."

Ineos, geçtiğimiz ay Avrupa sınırlarında 593 adet Grenadier satmayı başardı.

2024-07-05T08:17:34Z dg43tfdfdgfd