BIR RIVIAN R1T, HıZLı şARJ ISTASYONUNDA şARJ OLURKEN ALEV ALDı

Hızlı şarjdaki endişeler artıyor.

Rivian'ın elektrikli pickup modeli, California'daki Electrify America şarj istasyonunda şarj esnasında aniden alev aldı ve olayın nedenleri hala soruşturuluyor.

California'nın kuzeyindeki Mill Valley'deki Electrify America markalı şarj istasyonunda şarj işlemi sırasında şok edici bir şekilde alev alan Rivian R1T modeli, ciddi şekilde hasar gördü. Haber yayıldıkça, elektrikli araçların ve şarj altyapısının güvenliği konusundaki endişeler de arttı.

Reddit platformunda yayınlanan gönderiye göre, Rivian R1T'nin büyük ölçüde hasar gördüğü görülüyor. Ön kaput neredeyse tamamen yanmış durumda ve ön taraftaki bagaj bölümü tamamen kullanılamaz hale geldiğini görebiliyoruz.

Şarj istasyonunda bulunan şarj istasyonu ve aracı şarj etmek için kullanılan kablonun da alevler yüzünden hasar aldığı görülebiliyor. Yangının tam olarak nedeni henüz kesinleşmedi ve aracın yanma nedeninin kendisinden mi yoksa şarj istasyonundaki bir problemden mi kaynaklandığına dair söylentiler hala dolaşıyor.

Bunu da oku

Ancak Rivian'dan bir temsilci, InsideEVs'e yaptığı açıklamada, şirketin olayı araştırdığını ve ellerine yeni bilgiler geçtiğinde paylaşacaklarını belirtti. Ayrıca, Electrify America'nın da olayla ilgili bir araştırma başlattığı biliniyor.

Bu, bir Rivian modelinin Electrify America istasyonunda yanmasıyla ilgili ilk vaka değil. Ocak ayında San Diego yakınlarında başka bir Rivian R1T'de 150 kW'lık şarj cihazına takıldıktan kısa bir süre sonra yanmaya başlamıştı. Bu tür olaylar, yüksek güçlü şarj altyapısının ve elektrifikasyon sürecinin güvenirliği konusunda bazı şüphelere yol açıyor.

2023-06-07T14:21:27Z dg43tfdfdgfd