AKıLLı LASTIK TüRKIYE'DEN YOLA çıKıYOR

Türkiye'nin Ar-Ge ve üretim gücünden ‘akıllı lastik' markası doğdu. Prometeon'un Kocaeli'deki Ar-Ge merkezinde geliştirilen lastiğin dünya lansmanı Türkiye'de yapılacak. Yeni ürünün marka ismi de ilk kez Prometeon olacak.

Formula, Pharos, Anteo ve Pirelli lisansıyla endüstriyel ve ticari lastikleri üreten Prometeon Lastik Grubu, Kocaeli'deki Ar-Ge Merkezi'nde geliştirdiği akıllı lastiği, dünya pazarlarına Türkiye'den yola çıkarıyor. Yeni ürünün marka ismi de ilk kez Prometeon olacak. Prometeon markasını taşıyan Serie 02 lastiklerinin dünya lansmanı da Türkiye'de yapılacak.

Faruk Uslu (solda) ve Gökçe Şenocak Prometeon'un Türkiye'deki faaliyetlerini anlattı.

SONBAHARDA SATIŞTA

Prometeon'un 2017 yılında Pirelli Endüstriyel'den Prometeon'a geçiş yaptığını hatırlatan Prometeon Türkiye, AFME, Rusya, CIS Bölge CEO'su Gökçe Şenocak'ın verdiği bilgiye göre yeni ürün, Türkiye ve dünya pazarlarına ise sonbaharda sunulacak. 'Prometeon önemli bir marka bilinirliğine ulaştı. Şimdi Prometeon'u yollara çıkarıyoruz' diyen Şenocak, Prometeon markalı lastiklerin yoğun Ar-Ge programı kapsamında 6 binden fazla lastiğin test edilmesiyle, 200 milyon kilometreden fazla mesafe kat edilerek tasarlandığını anlattı.

TASARRUF ETTİRİYOR

Şenocak, Türkiye'deki Ar-Ge ekibinin, yeni ürün geliştirirken inovasyon ve sürdürülebilirliği ana hedef olarak belirlediğini söyledi. Şenocak'ın verdiği bilgiye göre önceki seriye kıyasla Serie 02'nin yuvarlanma direnci ortalama yüzde 18 daha azalırken kilometre ömrü ortalama yüzde 10 artış gösterdi. 150 kamyona sahip bir filo, A sınıfı etiket değerlerine sahip lastikleri kullandığında yılda 10 milyon TL, yani 1.000 kamyon deposu kadar daha az yakıt kullanarak tasarruf edebiliyor. Aynı zamanda çevre için 700 ton daha az karbon salımı yapıyor. Bu rakam 150'den fazla binek aracın yıllık karbon emisyonuna eşdeğer. Lastiğin yük taşıma kapasitesini de artıran Prometeon aks başına 10 ton artan yük kapasitesi sayesinde yola çıkan araç sayısını yüzde 10 azaltıyor. Prometeon Grubu'nun ikisi Brezilya, biri Mısır, biri de Türkiye'de 4 fabrikası bulunuyor. 75 ülkeyi Türkiye'den yöneten şirketin 4 Ar-Ge merkezinin en gelişmişi de Türkiye'de bulunuyor.

MİLLİ TAKIMI TAŞIYOR

Prometeon Lastik Grubu, aynı zamanda Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı'nın resmi sponsorluğunu üstlenmiş durumda. Prometeon Türkiye, MEA, Rusya, CIS Bölgesi Pazarlama Direktörü Faruk Uslu, yaptıkları 3 yıllık anlaşmayı hatırlatarak 'Prometeon Serie 02 lastiklerimiz A Milli Futbol Takımımızı taşıyan otobüslerde kullanılmaya başlandı. 2022'den bu yana Dünya Superbike Şampiyonası'nın resmi sponsorluğunu üstleniyoruz' dedi.

2024-06-28T05:04:09Z dg43tfdfdgfd