AA'NıN HABERINE FAHRI TRAFIK MüFETTIşLERI DERNEğI'NDEN DüZELTME

Anadolu Ajansı'nın (AA) "Fahri trafik müfettişleri sadece engelli park alanlarının ihlali durumunda ceza yazabilecek" başlıklı haberi için Fahri Trafik Müfettişleri Derneği, düzeltme talep etti. Dernekten yapılan açıklamaya göre, engelli park yeri cezasını içeren yetkinin yanı sıra fahri trafik müfettişlerinin yetkileri devam ediyor. 

Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan Buğrahan Ayhan ile Cengiz Taşdan imzalı "Fahri trafik müfettişleri sadece engelli park alanlarının ihlali durumunda ceza yazabilecek" başlıklı habere Fahri Trafik Müfettişleri Derneği, düzeltme talep etti. 

Dernek, yetkilerinin sınırlandırılmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı: 

"Fahri Trafik Müfettişliği, Karayolları Trafik Kanununa eklenen bir madde ile kurulmuş bir kurum olup 1997 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Bugüne kadar adı geçen kanunun toplam 64 maddesine istinaden ceza tutanağı düzenleme yetkimiz vardı. Ancak, Emniyet Genel Müdürlüğünün son zamanlarda almış olduğu karar doğrultusunca bu maddeler içinden sadece duraklama cezasını içeren 60. Madde ile park cezası ile ilgili olan 61. Maddeler yetki alanımız dışına çıkarılmıştır. Ancak yine engelli yerine park cezasını içeren 61/1-o maddesinde yetkimiz devam ettiği gibi geri kalan 62 adet maddelerin tamamında da yetkimiz devam etmektedir.   

İşin aslı böyle iken, Fahri Trafik Müfettişleri artık sadece engelli yerine park cezası yazabilecekler şeklinde tamamen yanlış bir haberin kurumunuzca yayınlanması bizleri fazlasıyla üzdüğü gibi kamuoyu nezdinde de Fahri Trafik Müfettişlerinden engelli parkı dışında bütün ceza yetkileri alınmıştır gibi bir algıya sebep olmuştur. 

100 yıldır faaliyet gösteren saygın bir kurum olan Anadolu Ajansı’nın sorumlu ve doğru yayıncılık adına  bu yanlışlığı düzelterek Fahri Trafik Müfettişlerinin Duraklama ve Park cezası dışındaki tüm yetkileri devam etmektedir şeklinde bir haber yapılmasını Türkiye genelinde faaliyet gösteren 34.000 üzerindeki Fahri Trafik Müfettişleri adına arz ve talep ediyoruz."

]]>

2024-03-28T20:42:39Z dg43tfdfdgfd