KORELIDEN şEHIR IçI KULLANıMA öZEL ELEKTRIKLI

Koreliden şehir içi kullanıma özel elektrikli

Hyundai Motor Company, 2024 Busan Uluslararası Mobilite Fuarında tamamen yeni elektrikli modeli Insteri tanıtarak A-SUV segmentine elektrik getirdi.

Diğer Hyundai ve Ioniq modellerinde de olduğu gibi hızlı şarj alt yapısı sunan Inster, WLTP normlarına göre 355 km kadar bir menzil vaat ediyor.

A segment elektrikli bir otomobil olan Inster, 2021de satışa sunulan ve yalnızca Korede üretilen benzinli Casperın tasarım mirasını baz alıyor. Hyundainin Kore dışındaki diğer pazarlar için stratejik olarak geliştirdiği Insterin stili, daha fazla iç alan ve dengeli bir yol tutuş sunmak için uzatılmış gövdeden oluşuyor. Otomobil, donanım seviyesine bağlı olarak 15 veya 17 inç alaşım jantlarla tercih edilebilecek.

Hem dış hem de iç mekanda sürdürülebilir malzemeler kullanan araç, geleneksel olarak siyah boyada kullanılan karbon siyahı pigmentinin yerine geri dönüştürülmüş atık lastiklerden yapılan bir renklendiriciyi kullanıyor. Ayrıca iç mekandaki plastik malzemeler ise pet şişelerden ve şeker kamışından elde edilen biyo-polipropilen kullanılarak hazırlanıyor.

İKİ BATARYA SEÇENEĞİ

Standart olarak 42 kWh batarya ile donatılan otomobil, opsiyonel olarak uzun menzilli 49 kWh bir bataryaya da sahip. Bu iki versiyon 71,1 kW (97 PS) ve 84,5 kW (115 PS) güç üretirken tek bir motorla hareket ediyor.

Her iki versiyonun maksimum tork değeri ise 147 Nm olarak açıklanıyor. Uzun menzilli versiyon, tek şarjla 355 kmlik (WLTP) bir menzil sunarken, 100 kmdeki ortalama enerji tüketimi ise 15,3 kWh olarak veriliyor.

Hyundai Inster, 120 kW yüksek güçlü bir DC şarj istasyonu kullandığında, yaklaşık 30 dakikada yüzde 10dan yüzde 80e kadar şarj olabiliyor. Inster ayrıca, standart olarak 11 kWlık yerleşik şarj cihazı, özel bataryalı ısıtma sistemi ve yüksek verimli ısı pompası da sunuyor. Harici ve dahili V2L işlevi sunan otomobil, çift yönlü şarja da olanak tanıyor.

Yapılan açıklamaya göre, Koreli elektrikli otomobil ilk olarak Korede, ardından Avrupa, Orta Doğu ve Asya Pasifik gibi pazarlarda satışa sunulacak. Ayrıca, Inster Cross adı verilen bir başka model ise yakında aileye katılacak.

2024-07-02T05:23:16Z dg43tfdfdgfd